Kaart Mening Informatie

Friture René

Brasserie

Mijn mening geven

Vreselijk
Matig
Gemiddeld
Heel goed
Uitstekend
Mijn review
Vraag
Nog eens 5 letters alvorens uw mening te posten
Auteur : ()
Afmelden van profiel veranderen

Mening

12 Meningen
4/5
Bart Billen za 14 feb 2015 - 23:34

Het is een rustige zaterdagmiddag als we plaatsnemen aan een tafel met een ouderwets rood wit geblokte toile cirée in restaurant Friture René in het centrum van Anderlecht. Het voelt aan alsof we door de teletijdmachine van professor Barabas zijn teruggeflitst in de tijd. Het eerste dat opvalt is de joie de vivre bij het personeel dat zich duidelijk amuseert, altijd een goed teken in de horeca. Friture René is het hele weekend open, hetgeen bijna een uitzondering is in Brussel. In 1932 werd de zaak als frituur opgestart door ene René. In 1967 namen de schoonouders van huidige chef Dirk Piolon de zaak over en maakten er een restaurant van. De specialiteit van het huis was steak provençal, een populair gerecht in de tijd dat de Provence toeristisch werd ontsloten. Het gerecht staat uit respect voor het verleden nog steeds op de kaart. Sinds 1989 nemen Dirk en zijn echtgenote de honneurs waar. Als voorgerecht nemen we een portie moules parquées (€7,20 voor een dozijn). Hierbij drinken we een glas pretentieloze rinse witte huiswijn (€2,9). Rauwe mosselen zijn de oesters van de kleine man zei Louis Paul Boon. Inderdaad, voor een derde van de prijs is het smaakpalet complexer en geconcentreerder. De mosselen zijn kraakvers, rijk aan sap en fris (niet koud). Ze worden geserveerd met een royale portie zelfgemaakte mosterdvinaigrette. Je proeft alle smaken van de zee in één hap. Als de heimwee naar Frankrijk te groot wordt, heeft mijn madame nood aan een stevige entrecote. Dirk Piolon haalt zijn Belgische Witblauwe rundvlees bij een leverancier die het vlees een tweetal weken in de koelcel laat rijpen. Dat is aan de kolossale entrecote bearnaise (€22,90) van 400 g (!) te proeven. Het vlees heeft een zachte delicate smaak en is bovendien zeer mals. Het is perfect tussen saignant en à point gegrild. De bearnaise had echter wel luchtiger mogen zijn. Voor mij komt er een uit de kluiten gewassen filet americain (€12,90) op tafel, smeuïg aangemaakt met een diepe nasmaak die niet begint te vervelen na twee happen. Het oog wil ook wat, vandaar dat er twee indrukwekkende stenen potten met augurken en uitjes op tafel worden gezet. Het originele recept van Joseph Niels uit 1925 wordt in grote lijnen gevolgd, maar hier is de filet americain in de keuken aangemaakt met eigeel, olie en azijn, terwijl dit eigenlijk bij een steak tartare behoort te gebeuren. In dit geval had het een mayonaise met fijngehakte piccalilly moeten zijn. De huisgemaakte dikke frieten zijn vanbuiten niet krokant genoeg. Ze hadden de tweede keer iets langer in het frietvet mogen liggen. Trouwens bij filet americain horen pommes allumettes te worden geserveerd. Bij deze hoofdgerechten drinken we een paar frisse pinten Bel pils (€2,10) van brouwerij Moortgat. Deze pils is beter want hoppiger dan Vedett, het dure branché nakomertje uit Breendonk. Nog een koffie (€2,3) om af te ronden en we klokken deze gezapige weekendlunch af op €66,90 en gaan een heerlijk middagdutje doen...

vr 4 nov 2016 - 21:52

Il y a quelques jours, je me suis rendu pour la seconde fois à ce restaurant, mais n'y retournerai plus. L'addition était salée et pour ce que j'ai mangé, rien ne justifiait les prix demandés (4, 50 le verre de vin). L'entrecôte que j'ai recu était accompagnée d'une sauce au poivre trop liquide et parsemée de quelque 10 grains de poivre et je n'ai pas trouvé la viande meilleure que celles qui m'ont été servies dans d'autres restaurants que je côtoye régulièrement et ce, à des prix plus démocratiques. Je crois que la réputation de cette maison est surfaite. Evaluation 3 étoiles Maurice D.

wo 26 okt 2016 - 22:10

Je réserve pour 19h 15 nous avons attendu 30 min pour avoir une table. Sur le tin de l humour nous demandons s ils ne font pas du coup un geste commercial mais le patron nous répond non sur un ton condescendant. Le service par la jeune fille par la suite était irréprochable. Mais rien que pour le minimum de gentillesse ou de professionalisme que nous n avons pas eu je n y retournerai plus.

do 17 apr 2014 - 10:56

Nourriture ok mais le service n'est plus ce qu'il était...... pas vraiment à l'écoute du client. Dommage!

grandepiccina za 29 mrt 2014 - 22:22

C'était mais ce n'est plus..... et surtout pas en famille! L'ambiance brasserie semble laisser la place à quelque chose de plus chic. Dommage dommage!!!!!

bofbel do 30 jan 2014 - 17:34

Nous y allons depuis une dizaine d'années. Nous n'avons jamais été déçus. C'est bon, c'est simple, le service est très sympathique et efficace... Personnellement la cuisine ouverte me rassure sur la qualité des produits (c'est du frais!) et sur la propreté du resto. Que demander de plus?

Martial vr 26 jul 2013 - 20:05

J'y ai travaillé pendant 5 années et je peux vous certifier que la qualité et la fraîcheur des produits est au top... Livraison journalière de moules, poisson( sole), anguilles... Ambiance familiale et accueil chaleureux... A découvrir... Martial

LULUNINI
LULUNINI vr 4 jan 2013 - 22:32

oui c'était bon, on s'attendait à un festival de gouts mais déception. Les moules sont bonnes mais sans légumes et il y a plus de jus que des moules dans la casserole, le viande est bonne mais sans plus...d'autres maisons proposent bien mieux et bien moins cher. Donc au final c'est très cher, surtout pour des frites moyennes voire surgelées, et un service assez médiocre, pas du tout attentif et qui semblait dérangé par des demandes de base. Quand en plus, on sent horriblement la cuisine et tous les vetements doivent etre lessivés après un passage au restaurant...

Sara F. wo 18 apr 2012 - 10:15

Une excellente brasserie belge. Pour ma part, j'ai pris un américain frites et c'était succulent. En fin de repas, le serveur nous a également fait connaître sa passion pour les thés. C'était extra. J'adooooore!

dominniemouse ma 16 mei 2011 - 16:04

Les steaks de "chez René" sont sublimissimes ... la viande fond dans la bouche ! :-) Les sauces sont délicieuses et les frites sont à volonté. Le tout à des prix relativement raisonnables.

delfrifri wo 14 jul 2010 - 17:29

Le seul endroit où l'on retrouve l'atmosphère de la "Belgique joyeuse"... Il y fait bon venir ;-)

francis f. za 1 nov 2008 - 17:19

Restaurant très convivial avec une nourriture à la hauteur de sa réputation. Parfois il faut attendre avant d'être servi.....c'est peut-être aussi le prix à payer entre autre pour avoir des moules de qualités. Francis

Informatie

PDXDKOKZ
Friture René
Place de la Résistance 14,
1070 Anderlecht, België
+32 2 523 28 76
www.friturerene.be

Carte

Promoties

Friture René biedt momenteel geen promotie of vermindering op CityPlug.be.
aanmelden om gratis op de hoogte te blijven over de beste deals in uw buurt.

Dichtbij