Ouvertures Carte Avis Infos

Menma

restaurant proposant de la cuisine japonaise à Ixelles

3/5
1 avis

Donner mon avis

Horrible
Médiocre
Moyen
Très bien
Excellent
Mon avis
Question
Encore 5 caractères avant de poster
Auteur : ()
Deconnectez-vous pour changer de profile.

Avis

1 avis
3/5
Bart Billen dim. 19 avr. 2015 - 23:04

Vorige zomer heeft in Elsene een grootse culinaire verhuisbeweging plaatsgevonden. Kushi-Tei of Tokyo in de Lesbroussartstraat ging dicht, Chez Max verhuisde ernaartoe, dat op zijn beurt werd vervangen door het Japanse sterrenrestaurant Kamo. Tot slot kwam in het leegstaande pand een Japanse noedelsoepbar, de nieuwkomer MENMA. Ik neem er samen met Madame plaats aan de toog, zodat we de werkzaamheden van de chef kunnen beobachten. De inrichting is Japans minimalistisch, bijna Spartaans om je volledig op het eten te kunnen focussen. Op de kaart staan vier typen ramen (noedelsoep). Na deze keuze moet je nog bepalen hoeveel toppings je in de ramen wil. Madame gaat voor de specialiteit van het huis: tokusei yuzu shio ramen (€17,50). Dat is een shio ramen (zoute, heldere geelachtige bouillon) met toevoeging van yuzu (Japanse citrusvrucht met een subtielere smaak dan een citroen). Het voorzetsel tokusei slaat op het feit dat ze al de toppings wil: menma (gefermenteerde bamboescheuten), mais, sojascheuten, pijpajuin, geroosterde groene noribladen (zeewierbladen), halve eieren en schijven varkensgebraad. Ik zou het bijna vergeten maar vóór de supplementen worden er exact 180 g in huis gemaakte, à la minute gekookte noedels aan de bouillon toegevoegd. Ik van mijn kant kies voor de tokusei miso ramen (€17,50). De bouillon is hier gemaakt op basis van miso (door een schimmel gefermenteerde sojascheuten) en is een stevige, hartige bouillon. Het smaakverschil tussen beide ramen is opmerkelijk. De yuzu shio is zeer aromatisch, licht en met een subtiel samenspel tussen zout en zuur. De miso echter is robuust en heeft een aardse smaak en aroma. De noedels zijn perfect, maar de schijven varkensgebraad zijn droog, vervelen snel en kunnen eigenlijk worden weggelaten. De halve eieren zijn subliem. Ze hebben een viskeuze dooier en de buitenkant is licht bruin omdat ze na het koken in sojasaus worden gemarineerd. Geen van ons beiden krijgt deze megaportie op. Het was dan ook echt niet nodig dat we als voorgerecht een portie gegrilde en een portie gekookte gyoza (gevulde niervormige deegkussentjes, elk €7) aten. Spijt hebben er niet van want ze zijn lekker. Je bestelt ze best alle twee want ze geven een totaal verschillend mondgevoel: het krokante van de ene soort versus het zijdeachtige van de andere. Ik drink bij dit alles een obligate Kirin Ichiban (€3,50), dé Japanse doordrinkpils. Madame ontdekt het door de Japanse ex-pat Leo Imai in Brussel gebrouwen OWA beer (€4), een vakkundig gemaakt amber bier. Opmerkelijk is ook dat de edamame (€4), gekookte en licht gezoute nog niet rijpe sojabonen in de peul, die we als amuse bouche bestelde, voor onze ogen worden gekookt. Warm komen ze immers veel beter tot hun recht dan aan koelkasttemperatuur. We drinken nog een bruine thee (€2,50) en bij het betalen van de rekening (€66,50) maken we ons de bedenking dat als de ramen van Momofuku Noodle Bar van David Chang in New York City 10 op de noedelsoepschaal zijn, dat dan deze ramen een zeven krijgen. Goed dus op wereldschaal, top in Brussel.

Infos

C6PQ9SZD
Menma
avenue des Saisons 123,
1050 Ixelles, Belgique
Contacter
+32 2 648 73 70

Carte

Heures d ouvertures

lundi
12:00 - 14:00 / 19:00 - 22:00
mardi
12:00 - 14:00 / 19:00 - 22:00
mercredi
12:00 - 14:00 / 19:00 - 22:00
jeudi
12:00 - 14:00 / 19:00 - 22:00
vendredi
12:00 - 14:00 / 19:00 - 22:00
samedi
12:00 - 14:00 / 19:00 - 22:00
dimanche
Fermé

Promotions

Menma ne propose pas de promotion ni de réduction actuellement sur CityPlug.be.
Inscrivez-vous gratuitement pour être tenu informé des bons plans près de chez vous.

A proximité de

Facebook