Ouvertures Carte Avis Infos

Le Vismet

Poissons - Fruits de mer à Bruxelles ville

4/5
12 avis

Donner mon avis

Horrible
Médiocre
Moyen
Très bien
Excellent
Mon avis
Question
Encore 5 caractères avant de poster
Auteur : ()
Deconnectez-vous pour changer de profile.

Avis

12 avis
4/5
lun. 20 mai 2013 - 20:24

Excellent lunch à 18€ d'un rapport qualité-quantité-prix imbattable. Poisson d'une grande qualité, ultra frais, cuisson parfaite. Service rapide et sympathique, tout comme le patron. Probablement un des meilleurs restaurants de poisson de Bruxelles.

Frédéric
Frédéric mer. 16 janv. 2013 - 22:47

Nous y sommes allés en petit groupe d'amis et y avons passé une très bonne soirée. Le service est très bien, l'ambiance sympathique et fort vivante étant donné que les cuisines sont ouvertes. Nous avons très bien mangé (entre autres du thon rouge à la façon américain) et il n'y a rien à redire sur le service. Pour les prix, comptez entre 20 et 30€ pour le plat principal. 22€ pour le vin maison, tout à fait correct jusqu'a 70€ la bouteille de bon cru Bonne adresse à recommander les yeux fermés! PS: Réservation conseillée.

mar. 1 mai 2012 - 10:59

Je suis très déçue par ce restaurant :cadre moyen ,bruyant ,pas de menu le soir mais seulement la carte à des prix élevés ,poisson cru à l'intérieur ,patron bourru et peu aimable en cas de réclamation ! Je ne le recommande pas !

Michelose lun. 19 sept. 2011 - 13:23

Très bon car tout est très frais et offert en bonnes proportions et tellement appétissant! Un régal et à la fois très original et savoureux: en mangeant ici, je me sens libre et éternel... très bien! A recommander, le samedi midi, en tous cas pour des poissons bien réussis.

sophiel2004 dim. 19 déc. 2010 - 20:48

Nourriture fabuleuse, sans aucun doute le meilleur resto de poissons de la capitale. Dommage que le cadre soit si bruyant et, si la salle offre une jolie vue sur la cuisine, l'aération ne soit pas plus puissante.

mar. 18 mai 2010 - 15:46

Très déçu de la qualité de la cuisine et du cadre" pas très frais "...Il y a aussi beaucoup de bruit et un ronronnement infernal causé par une évacuation extérieure mais qui traverse les murs et les fenêtres, c'est très désagréable, le patron devrait s'en rendre compte et rémédier à ce désagrément sonore qui ennuie la clientèle !! Je n'y retournerai plus.

Bart Billen sam. 14 févr. 2015 - 23:49

Collega Sandrine Mossiat heeft vijf nummers geleden terecht de loftrompet over topchef Yves Mattagne gestoken. Hij moet op het vasteland als viskok waarschijnlijk enkel zijn meerdere erkennen in Olivier Roellinger van Les Maisons de Bricourt in het Bretoense Cancale. Spijtig genoeg is het financieel niet haalbaar om regelmatig de benen onder tafel te steken in de Sea Grill. Een degelijk alternatief is Le Vismet van Tom Decroos, die nog bij Mattagne in de keuken heeft gestaan. Het restaurant is gelegen tegenover de Zwarte Toren, aan het Sint-Katelijneplein. Op een zaterdagavond stap ik er met madame en junior om 20u30 binnen. Het zit bijna helemaal vol. De eetzaal heeft iets van een gezellige refter aan boord van een schip. Achteraan de zaal is er een open kombuis waar de chef, die trouwens hoe langer hoe meer een fysieke reïncarnatie van Pavarotti is, aan het roer van zijn brigade staat. De werkzaamheden zijn ook voor klanten die tegen de richting in zitten te volgen dankzij de lange spiegels bovenaan de zijmuur. De voorgerechten zijn alle drie voltreffers. Bij het eten van de ‘Huisbereide gravlakszalm met zeven kruiden’ (€15) is het een sensatie om het aroma van de kruiden langs je neus te voelen ontsnappen. De ‘Huisgemaakte ravioli met krab en citroenboter’ (€14) van de suggestiekaart is zalig succulent. Met de ‘Escabèche van sardinefilets’ (€12) heb ik zelfs een Proustiaanse Madeleine-ervaring. Ik word terug naar de achterkeuken van mijn grootmoeder gecatapulteerd. Ik zie mezelf als kleine jongen daar zitten bij de glazen vierkante kommen met escabèche van voorn die ze maakte als grootvader er weer eens veel te veel had gevangen. Tot daarnet zou ik die achterkeuken in geen honderd jaar hebben kunnen beschrijven. De hoofdgerechten getuigen ook van vakmanschap. De ‘Gepocheerde rog, hazelnootboter met kappers en mousseline van aardappelen’ (€21) is geen rogvleugel in zijn geheel maar een deel ervan. Dit beest moet gigantisch groot en dus oud geweest zijn. Zo’n exemplaar krijgen alleen topchefs vast. Mijn ‘Haasje van vlaswijting gegratineerd met verse kruiden, jonge look, gekonfijte tomaten en girollen’ (€17) slingert mij van de achterkeuken van mijn grootmoeder naar een terras in de Provence. De aroma’s zitten harmonieus in elkaar geweven. Toch zou ik één negatieve overweging willen meegeven. De huiswijn Les Salices Chardonnay 2005 uit de pays d’Oc van JF Lurton (€21 incl. schroefdop) is 4,3 keer duurder dan de inkoopprijs! Junior wil nog een ‘Assortiment van huisbereide sorbets’ (€9). Ik kan niet meer, maar als ik mij bedenk en ook een portie wil bestellen doet de ober teken dat ik dat best niet doe. Ik denk dat hij wil zeggen dat het niet de moeite is, maar groot is mijn verbazing als hij drie soeplepels op tafel legt en iets later met een soepbord afkomt met op de bodem schijfjes hard fruit en daarop vier ‘als eieren zo grote’ sorbetbollen. Voor dit eetfestijn betalen we €45 per persoon. OK, I rest my case.

jacques.dubrulle jeu. 21 nov. 2013 - 10:33

Goed onthaal en gereserveerde tafel zoals het hoort ! Directe bediening, hapjes, lunchmenu aan een correcte prijs, goede wijn per glas, ... Een restaurant met goede bediening, lekkere keuken, democratische prijzen. Graag nog zo restaurants !

jeu. 13 déc. 2012 - 19:51

Zeer lekker gegeten! Verfijnde keuken. Hadden de suggesties genomen. Voorgerecht sint-jacobsnootjes ( royale portie ) en hoofdgerecht hondshaai. Een aanrader!

mer. 1 août 2012 - 18:10

Recent geluncht bij de Vismet. Een aanrader! Na een lekkere minestrone met rouille volgde een perfect klaargemaakte roggevleugel ... ik geniet er nog van als ik er aan terugdenk! Tel daarbij dan nog een hartelijke en efficiënte bediening en je hebt hét perfecte lunchadres in Brussel !

jeu. 17 mai 2012 - 23:33

zeer lekkere visgerechten gegeten, groot respect voor de basis, geen overtollige franjes. uitstekend dessert (sinaasappel, deels geconfijt met pistache-ijs). vlotte bediening, ook in het nederlands

Barbara W. mer. 30 juil. 2008 - 12:54

That’s one of the best fish restaurants in the Belgian capital. How to describe it? I heard somebody saying “casual-chic”. That’s quite correct. White paper on tables, but real napkins ;-) Charismatic chef who manages his open plan kitchen which is fascinating. Great to observe! Food is fabulous.

Infos

5SZW1JDJ
Le Vismet
Place Sainte-Catherine 23,
1000 Bruxelles-ville, Belgique
Contacter
+32 2 218 85 45
www.levismet.be

Carte

Heures d ouvertures

lundi
Fermé
mardi
12:00 - 14:30 / 19:00 - 22:30
mercredi
12:00 - 14:30 / 19:00 - 22:30
jeudi
12:00 - 14:30 / 19:00 - 22:30
vendredi
12:00 - 14:30 / 19:00 - 22:30
samedi
12:00 - 14:30 / 19:00 - 22:30
dimanche
Fermé

Services

  • Paiement
    • Cartes de crédit
    • Chèques-repas
  • Commoditées
    • Terrasse
    • Accessible en chaise roulante

Promotions

Le Vismet ne propose pas de promotion ni de réduction actuellement sur CityPlug.be.
Inscrivez-vous gratuitement pour être tenu informé des bons plans près de chez vous.

A proximité de

Articles